مطالب آموزشی کمپینگ

5 نکته برای کمپ در هوای بارانی، چگونه در باران چادر بزنیم؟

Camping in rainy weather has some tips that you should follow
()

کمپینگ در هوای بارانی و اردو زدن در روزهای بارانی برای اکثر افراد اتفاقی نگران کننده است؛ اما انتخاب اینکه خیس شوید و یا از آن لذت ببرید، با خودتان است. هیچکس دوست ندارد که هنگام برنامه ریزی برای گردش، باران ببارد  و مجبور شود به خاطر باران، اردو را لغو یا دوباره برنامه ریزی کند.

 

کمپینگ در هوای باران نکاتی دارد که باید رعایت کنید

1- چادر را خیلی نزدیک به درختان برپا نکنید

اولین قانون کمپینگ بارانی این است که چادر را خیلی نزدیک به درختان برپا نکنید. چون احتمال بروز طوفان و خطر شکستن شاخه های درختان وجود دارد و همینطور تا ساعت ها پس از باران قطرات باران روی شما می چکد.

Tips and tricks for camping in the rain

2- روی سطح شیب دار چادر را برپا کنید

روی سطح سخت و با نفوذپذیری کم (مثل سکوهای چوبی) چادر نزنید. جایی را مشخص کنید که کمی شیب داشته باشد. مکان های با شیب زیاد ، آبراه ها و چاله ها هنگام بارندگی خطرناک هستند و باعث می شوند چادر شما آب بگیرد.

3- مراقب سنگ ها باشید

کمپینگ در باران در مناطق سنگی و پراز صخره خطرناکتر است. سنگهای خیس خیلی لیز هستند و علف هانیز باعث لیزتر شدن آنها میشوند. ترجیحا هنگام باران از روی سنگها عبور نکنید ولی اگر مجبورید حتما از زانوها و مچ هایتان مواظبت کنید و از چوب های دستی کمک بگیرید.

4- صاعقه را جدی بگیرید

اگر داخل آب یا قایق هستید حتما بیرون بیایید. اگر روی زمین هستید دنبال نقطه ای امن باشید که درجای بلندی نباشد. زیر شاخه های بزرگ و سنگین پناه نگیرید.

Be careful of lightning when camping in rainy weather

بیشتر بخوانید: شما نمی‌توانید از ماشین لباسشویی با خشک کن برای شستن چادر مسافرتی استفاده کنید. با این حال هنوز چند روش برای شستن و تمیز کردن چادر وجود دارد. در بلاگ “نکات مهم نگهداری از چادر مسافرتی” روش های شست و شو و نگهداری از چادر مسافرتی را معرفی کرده و توضیح داده ایم.

5- وسایل خیس را در هوای آزاد بگذارید

اگر در طول کمپینگ به باران خوردید احتمالا وسایلتان را همانطور که کمی خیس هستند بسته بندی میکنید. از لباس گرفته تا چادر و کفش، خیلی مهم است که بلافاصله بعد از سفر آنها را در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند.

اگر حین پیاده روی و یافتن محل مناسبی برای کمپ زدن ، زیر باران خیس شده اید ؛ بهتر است ابتدا لباس خود را تعویض کنید . در ادامه باید به فکر خشک کردن لباس های خیستان بیفتید.

می توان زیر سایبانی که علم کرده اید ؛ روی شاخه های درختان تنومند با طناب یا هر وسیله ی دیگر آویزی برای پهن کردن لباس هایتان درست کنید تا هنگام خشک و یا کمی از درجه ی رطوبت آن ها کاسته شود.

After camping in rainy weather leave wet things in the open air

نکات ایمنی چادر زدن در باران

 

بارندگی شدید می‌تواند باعث بی‌ثبات شدن درختان شود. بنابراین سعی کنید که چادر خود را با فاصله مناسب از درختان برپا کنید و در طول باران، وضعیت درختان را بررسی کنید.

در صورتی که باران مدت طولانی طول کشید، باید سعی کنید که لباس‌ها و حوله‌ها را زیر سایبان یا در چادر خشک کنید. برای این کار یک طناب کوچک نصب کنید و لباس‌ها را پهن کنید.

فراموش نکنید که حتی اگر در زمان کمپینگ شما هوا بارانی شد، باید چادر را قبل از بازگشت خشک کنید. خیس نگه داشتن چادر برای مدت طولانی می‌تواند آن را خراب کند. بنابراین سعی کنید چادر را کمی تکان دهید و سپس دیواره‌های داخل آن را با دستمال، خشک کنید.

A group of people camping in the forest on a rainy day

در کمپینگ بارانی نباید روحیه خود را از دست بدهید، سعی کنید چارچوب ذهنی خود را مثبت نگه دارید. زمانی که کمتر روی نکات منفی تمرکز کنید بهتر می‌توانید شرایط را کنترل کنید. به جای نگرانی یا هل شدن، تا حد امکان آرام و مسلط باشد تا بتوانید بهترین تصمیمات را بگیرید. فراموش نکنید که برخی از بهترین خاطرات در روزهای بارانی ایجاد می‌شوند.

حتما احتمال وقوع سیل را در نظر بگیرید. آب و هوا ممکن است به طور غیرمنتظره‌ای تغییر کند. بنابراین حتی اگر بارش باران پیش بینی نشده است تلاش کنید تا برای این شرایط آماده باشید و غافلگیر نشوید.

بیشتر بخوانید: در بلاگ “راهنمای خرید چادر مسافرتی” قصد داریم تا به صورت کاملا تخصصی راهنمایی را به شما ارائه کنیم تا بتوانید از طریق آن یک چادر مسافرتی برای برنامه های مسافرتی و کمپینگ خود تهیه کنید. بررسی می کنیم چه نکاتی در خرید یک چادر مسافرتی اهمیت دارد.

نکات و ترفندهای کمپینگ در باران

  • برای برپایی چادر، منطقه‌ای انتخاب کنید که مرتفع بوده و از گودال‌ها دور باشد.
  • در داخل چادر، وسایل را از کناره‌های چادر خود دور نگه دارید.
  • تمام وسایل خارج چادر را در کیسه‌های ضد آب یا وسیله نقلیه خود قرار دهید.
  • مطمئن شوید که هیزم‌ها را خشک نگه می‌دارید
  • هنگام بازگشت به خانه، تجهیزات و وسایل خود را قبل از بسته‌بندی خشک کنید.
  • روزهای بارانی می‌توانند تاریک‌تر باشند پس منابع نور کافی همراه داشته باشید.
  • از مناطق کم ارتفاع که مستعد سیل هستند دور بمانید.
  • لباس اضافی همراه داشته باشید و حتما لباس‌های خیس را سرعت تعویض کنید.
  • سعی کنید که غذای خشک و میان وعده مغذی همراه داشته باشید تا اگر امکان آشپزی فراهم نبود، به مشکل نخورید.

کمپینگ در هوای بارانی

 

باران آن قدر هم بد نیست. آیا تا به حال به صدای برخورد قطرات باران به چادر و یا بوی خوش باران، توجه کرده اید؟ تصور کنید که داخل چادر هستید و به تماشای باران می نشینید و یک فنجان چای یا قهوه ی داغ می نوشید.

این حس می تواند بسیار لذت بخش باشد. اما باز هم این این تمامِ ماجرا نیست. این حس شب ها بسیار لذت بخش تر هم می شود. بیایید به تماشای ابر ها بنشینیم و از تجربه ی اردو زیر باران  لذت ببریم.

Safety tips for camping in the rain

ممکن است باران کمی برنامه‌های کمپینگ شما را تحت تاثیر قرار دهد ولی نباید اجازه دهید که تجربه شما را خراب کند. در واقع اگر به درستی برای کمپینگ آماده شده باشید، باران نمی‌تواند تغییر بزرگی در برنامه سفر شما ایجاد کند و حتی ممکن است لذت بخش باشد.

زمانی که باران ناگهان شروع به باریدن می‌کند اولین کاری که باید انجام دهید این است که تجهیزاتی که ضد آب نیستند را نجات دهید. صندلی و میز و بسته‌های غذا را داخل پوشش مناسب حفظ کنید. سپس برای جلوگیری از تجمع آب بهتر است سایبان‌ها را باز کنید و چادر را نیز محکم کنید.

بهتر است درها و پنجره‌های چادر را ببندید البته می‌توانید قسمت‌هایی را برای تهویه باز بگذارید. برای اطمینان لباس‌ها و ملافه‌ها را از دیواره‌های چادر دور نگه دارید. برای اینکه در چادر فضای بیشتری داشته باشید بهتر است بخشی از وسایل را در کیسه‌های پلاستیکی، بیرون چادر قرار دهید.

فراموش نکنید که هیزم‌ها را نیز از رطوبت دور نگه دارید. در نهایت می‌توانید بنشینید و از صدای باران لذت ببرید.

Camping in rainy weather

حتی اگر هر روز هوا آفتابی پیش بینی شود هم در زمان کمپ زدن در طبیعت شما باید برای بارش باران آماده باشید. همیشه امکان بارش باران وجود دارد، به خصوص اگر قصد دارید به کوهستان بروید. بنابراین با برداشتن وسایل مناسب باید برای چنین شرایطی آماده باشید:

  • یک چادر ضد آب (دارای سر هیدرواستاتیک حداقل 2000) یا کاور ضد آب و طناب
  • ژاکت ضد آب
  • شلوار ضد آب
  • کاور ضد آب برای کوله پشتی

Perfect cover for camping in the rain

  • کیسه‌ی ضد آب برای بسته بندی مواد غذایی
  • چراغ قوه ضد آب
  • غذاهایی که بدون نیاز به پخت و پز قابل مصرف هستند. مثل غذای خشک کوهنوردی
  • کفش‌های مناسب هوای بارانی
  • جوراب اضافه، ترجیحا جوراب‌های پشمی یا جوراب معمولی که زود خشک می‌شود

تجهیزات و پوشش مناسب برای کمپینگ در باران

انتخاب لباس برای کمپینگ در مناطق بارانی، کار دشواری نیست. تا زمانی که لباس‌های مناسب برای تنظیم دمای بدن خود داشته باشید مشکلی وجود ندارد.

بهتر است ژاکت‌های بارانی و صندل‌های پلاستیکی همراه داشته باشید. لازم به ذکر است استفاده از چتر می‌تواند مفید باشد، با این حال ممکن است برای شما مزاحمت ایجاد کند و نتوانید از هر دو دست خود استفاده کنید.

برخلاف لباس‌هایی از جنس پلی استر، لباس‌های نخی رطوبت را جذب می‌کنند و برای خشک شدن به زمان بیشتری نیاز دارند. بنابراین بهتر است لباس‌های نخی کمتری داشته باشید. برای کمپینگ در باران مهم است که یک چادر ضد آب با کیفیت داشته باشید.

بیشتر بخوانید: بدون پوشیدن لباس مناسب ممکن است سلامتی شما به خطر بیفتد. به همین دلیل نیز اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که لباس مناسب طبیعت گردی تهیه کنید. لباس های که برای رفتن به طبیعت باید بپوشید دارای ویژگی های خاصی هستند. در بلاگ “راهنمای انتخاب لباس راحت برای طبیعت گردی” شما را برای خرید یک لباس مناسب راهنمایی کرده ایم.

Equipment and cover suitable for camping in the rain

سعی نکنید با انتخاب مدل‌های ارزان و بی‌کیفیت، هزینه‌ها را کاهش دهید. قطعا نمی‌خواهید در وسط یک باران شدید متوجه شوید که چادر بی‌کیفیت شما آب گرفته است.

بهتر است از جمع شدن آب روی سایبان‌ها و پناهگاه‌ها جلوگیری کنید. برای این کار، باید مطمئن شوید که چادرها و سایبان‌ها به درستی برپا شده‌اند و جریان آب را تسهیل می‌کنند. در نهایت ممکن است کمپینگ در باران تجربه خوشایندی نباشد بنابراین تا حد امکان سعی کنید از پیش بینی‌های آب و هوا آگاه باشید.

هوای بارانی و خوردن خوراکی های دلچسب

در هوای بارانی و سرد به خصوص که زمان زیادی را به پیاده روی در طبیعت پرداخته اید؛ ابتدا به ساکن نوشیدن یک نوشیدنی داغ، روح و جان شما را جلا می بخشد. همراه داشتن یک ماگ کوهنوردی آب جوش و خوردن چای، قهوه نسکافه و یا یک هات چاکلت داغ حسی خارق العاده را زیر باران برای شما تداعی می کند.

Eating food while camping in the rain doors

حتی میتوان با برپا کردن سایبان، آتشی را فراهم کرد و در کتری و قوری کوهنوردی آب جوش تهیه کرد و نوشیدنی های داغ خود را آماده کنید.

به این محتوا امتیاز بده

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *