مطالب آموزشی کمپینگ

راهنمای خرید کوله پشتی کوهنوردی + انتخاب سایز مناسب

backpack 2
()

انتخاب کوله پشتی مناسب برای کوهنوردی، از مهم ‌ترین فاکتورهای یک صعود لذت ‌بخش و ایمن است و درست به مانند انتخاب کفش مناسب، نقشی کلیدی در تجربه یک کوهنوردی لذت‌ بخش و ایمن ایفا می‌ کند. کوله پشتی نامناسب می ‌تواند منجر به درد، خستگی و حتی آسیب ‌دیدگی شود.

کوهنوردی، ورزشی پرماجرا و لذت ‌بخش که صعود به بلندی‌ ها و لمس ابرها را به ارمغان می ‌آورد، بدون یار همیشگی ‌اش، کوله پشتی، امکان ‌پذیر نیست. این کوله‌ بار کوهنورد، نه تنها امانت ‌دار وسایل ضروری اوست، بلکه با توزیع مناسب وزن، گامی مهم در جهت حفظ سلامتی و تعادل او در مسیر صعود به شمار می ‌رود.

انتخاب سایز کوله پشتی بر اساس حجم

حجم کوله پشتی کوهنوردی، بر اساس لیتر سنجیده می‌ شود و به طور کلی به دسته ‌های زیر تقسیم می ‌شود:

کوله‌ های کوچک (کمتر از 30 لیتر)

این کوله ‌ها برای مسیرهای کوتاه و یک روزه، مانند پیاده ‌روی در طبیعت، دوچرخه ‌سواری کوهستانی یا کوهنوردی سبک مناسب هستند.

کوله ‌های متوسط (30 تا 50 لیتر)

این کوله‌ ها برای سفر های آخر هفته‌ ای 1 تا 3 روزه ایده ‌آل هستند و فضایی کافی برای حمل تجهیزات ضروری مانند چادر، کیسه خواب، لوازم آشپزی و مقداری لباس را دارند.

backpack

کوله‌ های بزرگ (50 تا 80 لیتر)

این کوله‌ ها برای کوهنوردی ‌های چند روزه و یا صعود های دشوار مناسب هستند و فضای کافی برای حمل تمام تجهیزات مورد نیاز، از جمله غذا، آب، لوازم فنی و لباس‌ های اضافی را دارند.

کوله‌ های خیلی بزرگ (80 لیتر به بالا)

این کوله ‌ها برای کوهنوردی ‌های هیمالیا نوردی و یا حمل بار سنگین در نظر گرفته شده ‌اند و به ندرت مورد استفاده کوهنوردان معمولی قرار می‌ گیرند.

بیشتر بخوانید: در مقاله “چک لیست وسایل مورد نیاز کوهنوردی” از بلاگ های کوه مان قصد داریم تا لیستی از لوازم و تجهیزات واجب که باید هر کوهنوردی همراه داشته باشد را البته با توضیحات مختصر بررسی کنیم. البته این نکته را متذکر به یاد داشته باشید وسایلی که همراه خود دارید کاملاً وابسته به شرایط است.

انتخاب سایز مناسب بر اساس عوامل دیگر

علاوه بر حجم، فاکتورهای دیگری نیز در انتخاب سایز کوله پشتی کوهنوردی نقش دارند، از جمله:

  1. جنسیت: کوله پشتی‌ های زنانه به طور خاص برای آناتومی بدن زنان طراحی شده ‌اند و دارای بندهای شانه، کمر و پشتی ارگونومیک هستند.
  2. قد و جثه: کوله پشتی باید متناسب با قد و جثه شما باشد تا در هنگام حمل، تعادل وزنی را به خوبی حفظ کند. به طور کلی، افراد با قد بلند تر به کوله‌ های بزرگ ‌تر و افراد با قد کوتاه‌ تر به کوله ‌های کوچک ‌تر نیاز دارند.
  3. نوع فعالیت: با در نظر گرفتن نوع فعالیت خود می توانید سایز مناسب کوله را خریداری کنید.
  4. تناسب کوله پشتی: حتما قبل از خرید، کوله پشتی را با بار کامل امتحان کنید و مطمئن شوید که به درستی روی شانه‌ ها، کمر و لگن شما قرار می ‌گیرد. بندهای شانه باید به گونه‌ ای تنظیم شوند که کوله پشتی در قسمت فوقانی کمر شما قرار بگیرد و به گردن و شانه‌ هایتان فشار وارد نکند. بندهای کمر و لگن باید محکم و در عین حال راحت باشند تا وزن کوله را به طور متعادل توزیع کنند.

Backpacking trip

انواع کوله پشتی کوهنوردی:

کوله پشتی ‌های کوهنوردی را می‌ توان بر اساس حجم، نوع فعالیت و نحوه حمل به دسته‌ های مختلفی تقسیم کرد.

1. دسته بندی بر اساس حجم

  • کوله پشتی‌ های یک روزه: این کوله‌ ها با حجمی در حدود 20 تا 30 لیتر، برای فعالیت‌ های کوتاه‌ مدت و حمل لوازم ضروری مانند بطری آب، تنقلات، لباس اضافه و … مناسب هستند.
  • کوله پشتی ‌های چند روزه: این کوله ‌ها با حجمی بین 30 تا 50 لیتر، برای کوهنوردی ‌های چند روزه و حمل لوازم مورد نیاز برای اقامت شبانه در طبیعت مانند چادر، کیسه خواب، زیر انداز و … ایده‌ آل هستند.
  • کوله پشتی‌ های حجیم: کوله‌ هایی با حجم بیش از 50 لیتر که برای کوهنوردی ‌های حرفه‌ ای و حمل تجهیزات سنگین مانند طناب، یخ‌ ابزار و … طراحی شده ‌اند.

بیشتر بخوانید: در بلاگ “راهنمای کامل خرید چادر کمپینگ” قصد داریم تا به صورت کاملا تخصصی راهنمایی را به شما ارائه کنیم تا بتوانید از طریق آن یک چادر مسافرتی برای برنامه های مسافرتی و کمپینگ خود تهیه کنید. بررسی می کنیم چه نکاتی در خرید یک چادر مسافرتی اهمیت دارد.

2. دسته بندی بر اساس نوع فعالیت

  • کوله پشتی‌ های کوهنوردی: این کوله‌ ها با طراحی ارگونومیک و سیستم تهویه مناسب، برای توزیع وزن بر روی شانه‌ ها و حفظ تعادل کوهنورد در مسیرهای ناهموار ایده‌ آل هستند.
  • کوله پشتی ‌های پیاده‌ روی: این کوله‌ ها که به کوله پشتی‌ های روزانه نیز معروف هستند، برای پیاده ‌روی‌ های طولانی و حمل لوازم ضروری مانند بطری آب، تنقلات و … مناسب هستند.
  • کوله پشتی ‌های دوچرخه‌ سواری: این کوله‌ ها با جیب ‌های مخصوص حمل قمقمه، ابزار و لوازم جانبی دوچرخه ‌سواری طراحی شده‌ اند.
  • کوله پشتی ‌های اسکی: این کوله‌ ها با طراحی خاص و بندهای حمایتی، برای حمل تجهیزات اسکی و حفظ تعادل اسکی ‌باز در مسیرهای برفی ایده ‌آل هستند.

Definition of hiking trekking backpacking and climbing and their differences

بیشتر بخوانید: منظور از کیت بقا همان جعبه نجات است که شامل یکسری ابزارها و وسایل ضروری است. به همراه داشتن کیت بقای کوهنوردی یکی از ضروریات است و همه افرادی که برای گردش به کوهنوردی یا طبیعت گردی می روند باید به همراه داشته باشند. برای آشنایی با این موضوع بلاگ “راهنمای ساخت کیت بقای کوهنوردی، چه وسایلی را شامل میشود؟” را مطالعه کنید.

3. دسته بندی بر اساس نحوه حمل

  • کوله پشتی ‌های برزنتی: این کوله‌ ها که از پارچه‌ های برزنتی ضخیم و بادوام ساخته شده ‌اند، برای کوهنوردی در شرایط سخت و حمل بارهای سنگین مناسب هستند.
  • کوله پشتی‌ های نایلونی: از جنس نایلون ضد آب هستند، برای کوهنوردی در هوای بارانی و مرطوب ایده ‌آل هستند.
  • کوله پشتی ‌های فریم‌ دار: این کوله‌ ها با داشتن فریم داخلی، وزن را به طور صحیح بر روی لگن و پاها توزیع می‌ کنند و از فشار بر روی شانه ‌ها می‌ کاهند.
  • کوله پشتی‌ های بدون فریم: وزن سبک‌ تری دارند، انعطاف ‌پذیری بیشتری داشته و برای کوهنوردی ‌های کوتاه ‌مدت و حمل بارهای سبک مناسب هستند.

راهنمای خرید کوله پشتی کوهنوردی

1. نوع فعالیت

اولین قدم در انتخاب کوله پشتی، تعیین نوع فعالیت شماست. کوله‌ ها بر اساس مصارف مختلف، در دسته‌ بندی‌ های متفاوت قرار می ‌گیرند.

2. حجم مناسب

حجم کوله پشتی باید متناسب با نیاز شما و مدت زمان سفرتان باشد.

3. سیستم حمل

انتخاب سیستم حمل مناسب، کلید رهایی از کمر درد و خستگی در کوه است. به دو نوع سیستم حمل رایج توجه کنید:

  • سیستم فریم‌ دار: توزیع وزن بر روی لگن و ران ‌ها، ثبات و تعادل بیشتر
  • سیستم بدون فریم: سبک ‌تر و کم‌ حجم ‌تر، مناسب برای مسافت‌ های کوتاه

Suitable backpack for climbing

4. جنس و کیفیت

کوله پشتی کوهنوردی باید از جنس مرغوب و ضد آب باشد تا در برابر سایش و پارگی مقاوم باشد. به دنبال برند های معتبر و شناخته ‌شده باشید.

بیشتر بخوانید: طبیعت گردی و کمپینگ یکی از تفریحات مفرح و سالم است که افراد زیادی به آن علاقه دارند. در واقع رفتن به دل طبیعت به افراد کمک می کند که انرژی خود را بازیابی کنند و برای مدتی کوتاه از هیاهوی زندگی شهر دور شوند. رفتن به دل طبیعت مانند هر تفریح دیگری نیاز به ابزارها و لباس های مناسب دارد. بنابراین پیشنهاد میکنم بلاگ های “راهنمای انتخاب لباس بیس لایر کوهنوردی” و “راهنمای انتخاب لباس راحت برای طبیعت گردی” را مطالعه کنید.

5. ویژگی‌ های جانبی

  • جیب ‌های متعدد: سازماندهی بهتر لوازم و دسترسی آسان
  • محل کیسه خواب: حمل کیسه خواب در قسمت جداگانه
  • پوشش باران: محافظت از کوله در برابر بارش
  • بندهای حمایتی: ثبات بیشتر کوله و کاهش فشار بر روی شانه ‌ها
  • سوت نجات: ایجاد علامت در مواقع اضطراری

نکات تکمیلی

  • به امکانات و ویژگی ‌های کوله پشتی مانند جیب‌ های جانبی، جیب ‌های داخلی، کاور باران و محل نصب کیسه خواب و باتوم نیز توجه کنید.
  • بودجه خود را در نظر بگیرید و به دنبال کوله پشتی باشید که با نیازها و توان مالی شما مطابقت داشته باشد.
  • تناسب بندهای شانه و کمر را بررسی کنید تا از فشار به نقاط حساس بدن جلوگیری شود.
  • در صورت حمل اشیاء سنگین، به دنبال کوله‌ ای با تسمه‌ های محکم و قابل تنظیم باشید.

بیشتر بخوانید: در بلاگ “بهترین فلاسک های کوهنوردی با مشخصات” سعی کرده ایم تا با کیفیت ترین فلاسک ها را به شما معرفی کنیم، این محصولات همگی در کوه مان موجود هستند و از لحاظ کیفیت و رضایتمندی مشتریان، جواب خود را پس داده اند، پس با خیال راحت به ما اعتماد کنید. میتوانید با کلیک روی اسم آنها اقدام به بررسی، مشاهده مشخصات دقیق و خرید کنید. همچنین مطلب جداگانه در کوه مان بابت معرفی بهترین ماگ های کوهنوردی منتشر شده است.

به این محتوا امتیاز بده

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *