مطالب آموزشی کمپینگ

8 روش آشپزی در طبیعت + 20 غذای طبیعت گردی

Cooking in camp and nature
()

 

لیست 20 عددی غذاهای مناسب برای طبیعت گردی

  • 1. پاستا
  • 2. کنسرو گوشت یا ماهی

Eating canned meat or fish in nature

  • 3. غلات صبحانه یا جو دوسر
  • 4. سالاد سبزیجات
  • 5. تخم مرغ و سیب زمینی آبپز

Making an omelette in nature

  • 6. ذرت
  • 7. ماهی دودی
  • 8. میگو کبابی
  • 9. سبزیجات سرخ شده
  • 10. خورش حبوبات
  • 11. املت و پنیر
  • 12. همبرگر سبزیجات یا گوشت

Cooking hamburgers on charcoal in the forest

  • 13. مرغ سرخ شده
  • 14. نودل
  • 15. نان تست برشته با پنیر
  • 16. خوراک گوشت یا سبزیجات
  • 17. سوپ سیب زمینی
  • 18. خوراک لوبیا
  • 19. سوسیس کبابی
  • 20. سیب زمینی و سس

 

ترفندهای کاربردی و نکات طلایی آشپزی در طبیعت

  1. ظروف یکبار مصرف همراه داشته باشید: ظروف یکبار مصرف بسیار سبک و پرکاربرد هستند و نیازی به شستشو نیز ندارند.
  2. دستورهای آشپزی ساده را پیدا کنید: به دنبال راه‌های ساده‌تر برای پخت هر غذا باشید و سعی کنید با حداقل مواد اولیه، یک غذای سریع و مقوی تهیه کنید.
  3. یک تابه همه کاره کوچک با خود ببرید: بهتره است ظرفی را برای پخت و پز همراه ببرید که برای انواع روش‌های کباب کردن، جوشاندن و پختن مناسب باشد.
  4. کیسه‌های پلاستیکی را فراموش نکنید: برای جمع کردن زباله ها، بسته‌بندی مواد اولیه و حمل وسایل می‌توانید از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنید.
  5. از طبیعت کمک بگیرید: در هنگام آشپزی در طبیعت، ایده بدی نیست که از مواد طبیعی در اطراف خود استفاده کنید. به طور مثال ممکن است بتوانید از شاخه ها برای کباب کردن مارشملو استفاده کنید.
  6. خلاق باشید: آشپزی در طبیعت فرصت خوبی است تا خلاقیت خود را در ایجاد غذا های متفاوت و ساده نشان دهید.

 

آشپزی در طبیعت

آشپزی در طبیعت یکی از بزرگترین لذت‌های کم هزینه‌ای است که هر فردی می‌تواند حداقل چندین بار در طول زندگی‌اش آن را تجربه کند. با آشپزی در دل طبیعت هر انسانی به ذات اولیه و اصلی خود که همان تولد، زندگی و مرگ در طبیعت بوده، نزدیک و نزدیکتر میشود و حال و هوای خوبی که در این فضا احساس میکند با هیچ چیزی قابل وصف نیست.

 

بیشتر بخوانید: ساج یک ظرف پخت و پز ته گرد فلزی است. از ساج می‌توانید برای سرخ کردن و پخت و پز استفاده کنید. ساج ها معمولا از فولاد کربنی ساخته می‌شوند و دارای دیواره ‌های گردی هستند که می‌تواند توزیع گرما در اطراف ظرف را سریع‌تر و راحت‌تر کند به دلیل شکل خاص این ظرف، هم زدن بسیار راحت‌ تر و سریع‌ تر خواهد شد. برای آشنایی بیشتر با این ظرف کاربردی “طرز استفاده و نگهداری از ساج” را مطالعه کنید.

رایج‌ترین شکل آشپزی در فضای باز، درست کردن کباب روی منقل یا هیزم است. اما این‌کار به شکل‌های دیگر و برای پخت انواع مختلف غذاها نیز امکان‌پذیر است. صرفا باید با اصول آشپزی در فضای باز آشنا بود و نکات ایمنی این کار را رعایت کرد.

 

برای آشپزی در طبیعت روش‌های مختلفی وجود دارد. انتخاب روش آشپزی به شرایط افراد و امکانات آن‌ها بستگی دارد. داشتن ظروف و تجهیزات کافی برای آشپزی نیز کمک کننده است. درادامه به برخی روش های آشپزی در طبیعت میپردازیم مارا در این مقاله همراهی کنید.

 

۸ روش آشپزی در طبیعت

شما می‌توانید با تکنیک‌های مختلفی در طبیعت آشپزی کنید و غذاهای خوشمزه‌ای تهیه کنید. این تکنیک‌ها اغلب نیازی به وسایل مدرن یا گرانقیمت ندارد و بسیار کاربردی هستند. در ادامه ۸ روش آشپزی در طبیعت را بررسی می‌کنیم.

1- پخت غذا روی آتش

ابتدایی‌ترین روش آشپزی در طبیعت، برافروختن آتش است. با این روش شما می‌توانید غذاهایی مانند گوشت یا هات داگ کبابی تهیه کنید یا حتی سبزیجاتی مانند گوجه و قارچ کباب کنید.

دقت کنید که آتش به اندازه کافی از درختان و بوته‌ها فاصله داشته باشد. شما می‌توانید غذاهای خود را در نزدیک آتش یا روی شعله بپزید. مراقب خطرات آتش باشید و آتش را بدون مراقبت رها نکنید.

راه حل دیگر استفاده از فایرباکس کمپینگ است که به جعبه آتش یا اجاق هیزمی پرتابل نیز معروف است، ابزاری کاربردی و جذاب برای سفر و کمپینگ است. این وسیله، تجربه آتش روشن کردن در طبیعت را امن ‌تر، آسان ‌تر و لذت ‌بخش‌ تر می ‌کند.

2- پخت غذا در اجاق هلندی

شما می‌توانید از یک قابلمه هلندی استفاده کنید. این روش برای آشپزی در فضای باز عالی است و می‌تواند به شما در پخت انواع خورش نیز کمک کند. در قابلمه‌های هلندی حتی می‌توانید در طبیعت نان تهیه کنید.

قابلمه را گرم کنید و مواد غذایی را در آن بریزید سپس اجازه دهید که غذا روی حرارت ملایم بپزد. درب این قابلمه می‌تواند گرما و رطوبت را حفظ کند و برای پخت آهسته غذا مناسب است. انواع ظروف پخت و پز سفری را میتوانید از کوه مان تهیه کنید.

3- پخت غذا روی سنگ

در این روش شما باید یک سنگ بزرگ و صاف را روی آتش حرارت دهید. سپس غذا را روی آن قرار دهید تا پخته شود. این تکنیک می‌تواند برای پخت انواع گوشت و سبزیجات مناسب باشد.

این روش ممکن است کمی خطرناک باشد بنابراین در هنگام حرکت دادن سنگ مراقب باشد. هم زدن منظم غذا در این روش می‌تواند به پخت سریع‌تر و کامل‌تر غذا کمک کند.

4- پخت غذا در فویل

استفاده از فویل یکی از ساده‌ترین روش‌های آشپزی در طبیعت است. شما می‌توانید غذا را در فویل بپیچید و اجازه دهید که با حرارت آتش پخته شود. در این تکنیک طعم و رطوبت سبزیجات حفظ می‌شود.

شما می‌توانید سبزیجات و ادویه‌های دلخواه خود را همراه پیچیدن غذا در فویل اضافه کنید. دقت کنید باید زمان کافی صبر کنید که غذا کاملا گرم شود و فویل کمی حباب دار شود.

5- پخت غذا در فر سفالی

شما می‌توانید با استفاده از خاک و سنگ و چوب، یک فر سفالی بسازید. فر با استفاده از آتش گرم می‌شود و می‌توانید از آن برای پخت غذا استفاده کنید. ساختن فر ساده است و شما می‌توانید سنگ و چوب‌ها را با استفاده از خاک مرطوب کنار هم نگه دارید. صبر کنید تا فر گرم شود و سپس غذای خود را در آن قرار دهید تا پخته شود. این روش برای پخت شیرینی و نان نیز مناسب است.

همچنین آتشدان و باربیکیو سفری از جمله ابزارهای محبوب برای کمپینگ، تفریحات و دورهمی‌ های فضای باز هستند که می ‌توانند لذت پخت و پز و صرف غذا در طبیعت را دو چندان کنند.

6- آشپزی در تابه

خرید ساج سفری می‌تواند به شما کمک کند تا انواع غذاها را در طبیعت تهیه کنید. شما می‌توانید از این تابه‌ها برای پختن، سرخ کردن و تفت دادن استفاده کنید. تابه را روی آتش قرار دهید و با کمی روغن آن را چرب کنید تا غذا به آن نچسبد. در صورت نیاز غذا را به طور مداوم هم بزنید تا بپزد.

7- گریل کردن غذا

پختن غذا روی آتش به شیوه باربیکیو یک تکنیک کلاسیک برای آشپزی در طبیعت است. با این روش شما می‌توانید انواع غذاهای کبابی تهیه کنید. صفحه گریل را روی آتش قرار دهید تا گرم شود سپس غذای خود را روی آن بپزید. خرید کباب پز سفری در این نوع آشپزی میتواند به شما کمک کند.

پیشنهاد می‌شود که در هنگام کباب کردن غذا، سس را با برس روی آن بزنید تا طعم و رطوبت لازم را پیدا کند. بهتر است گوشت را از قبل مزه دار کنید تا طعم آن بهتر شود.

8- آشپزی با کمک آفتاب

این روش آشپزی به شما کمک می‌کند تا از گرمای خورشید استفاده کنید. شما میتوانید غذا را در فویل بپیچید و در آفتاب قرار دهید تا پخته شود. با این روش غذا به آرامی پخته می‌شود و طعم لطیف‌تری پیدا می‌کند. این تکنیک برای تهیه غذاهایی مانند تخم مرغ و سبزیجات مناسب است و به ابزار و تجهیزات نیاز ندارد.

بیشتر بخوانید: اولین قدم برای برپایی آتش ایجاد سه عنصر اصلی یا همان مثلث آتش است. روش‌های مختلفی برای ایجاد آتش در طبیعت وجود دارد. برخی از این روش ها عبارتند از استفاده از کاغذ، باتری، سنگ چخماخ، الگوی سرخپوستی و… . در بلاگ “روش های آتش روشن کردن در طبیعت” قرار است به روش هایی بپردازیم که بتوانید در طبیعت آتشی به راه بکنید و روی آن چای یا غذای خود را استفاده کنید.

درست کردن آتش برای پخت غذا

برای درست کردن یک آتش مناسب از شاخه های خشک درختان با ضخامتی کم در حدود یک بند انگشت استفاده کنید و هرگز به سراغ تکه چوب های افتاده بر روی زمین نروید چرا که اغلب آن ها خیس هستند و به درد کار شما نمی خورند.

از چوب های جمع آوری کرده در طبیعت گردی تان به صورت چادر بومیان آمریکایی بهره گیری کنید و در داخل فضای ایجاد شده آنان که باید به اندازه رفت و آمد میزان اکسیژن مورد نیازتان باشد، از چوب ها و شاخه های ضخیم تر استفاده کنید و تا آتشی فروزان را بتوانید درست کنید.

اکنون باید از سایر چوب های پهن و یا چند سنگ تخت و محکم برای صفحه زیرین غذایتان استفاده کنید و به اندازه 20 دقیقه به آن زمان دهید تا بتواند به عنوان یک منبع گرمایشی، غذایتان را بپزد و آماده خوردن نماید.

 

آتش داخل شیار برای پخت غذا

گاهی شرایط در طبیعت گردی به قدری بحرانی و دشوار می شود، که شما امکان ایجاد حتی یک آتش کوچک را هم ندارید و حتما در صورت ایجاد کردن یک شعله نه چندان بزرگ باید کاری کنید که آن خاموش نشود! برای این کار توصیه می کنیم از برگ و چوب درختانی که از آن ها کنده شده و بر روی زمین افتاده اند، استفاده نمایید.

در داخل زمین به پهنای کم اما طولی دراز، گودال هایی حفر کنید پیوسته به یکدیگر (شیار)، این شیارها باید در قسمت راست وزش بادی باشد که در محیط شما به جریان افتاده است چرا که یکی از دلایل مهم پایداری آتش در طبیعت، رسیدن میزان اکسیژن کافی به آن می باشد.

Choosing the right place to cook

بیشتر بخوانید: گازی که در کپسول به طور استاندارد وجود دارد، مخلوطی از بوتان و پروپان است. از آنجایی که گاز پروپان در دسترس همه افراد نخواهد بود، پس مجبور هستید تا کپسول گاز سفری خود را از بوتان پر کنید. مواردی که برای شارژ کپسول گاز نیاز دارید، یک رابطه شارژ کپسول است و یک مخزن سوخت که بتوانید از آن گاز را به کپسول کوچک تر خود منتقل کنید. برای یادگیری شارژ کردن کپسول خود، حتما بلاگ “آموزش دقیق شارژ کپسول کوهنوردی” را مطالعه کنید.

حال سعی کنید برای انتقال آتش در کل طول شیاری که آن را ایجاد نموده اید از چوب خشک درختان که به خوبی شعله ور می شوند، بهره بگیرید و با زدن یک جرقه کوچک در داخل شیار، به یک آتش مقاوم و پایدار دست پیدا نمایید!

شایان به ذکر است که در برخی مواقع به دلیل خشک شدن لایه های خاکی پیرامون آتش و فرو ریختن آن ها بر روی آتش، سبب خاموش شدن آتش در داخل شیارها شده است. برای جلوگیری از این اتفاق باید از تعدادی سنگ که سبب نگه داشتن حرارت در داخل شیار می شوند، استفاده کنید.

سنگ داغ برای گرم کردن آب

Hot stone for heating water

خیلی راحت می توانید با پیدا کردن چند سنگ به قطر 5 تا 7 سانتی متر و گذاشتن آن ها درون آتش برای گرم شدن و سپس انداختن آنان در داخل ظرفی که قرار است حجم آب مورد نظرتان را در داخل آن ها بریزید، مقدار آبی که می خواهید را گرم کنید!

در این روش پخت و پز طبیعت گردی تنها اشکال در به وجود آوردن یک ظرف مناسب می باشد که البته برای این منظور می توان هم از پوست حیوانات بهره گرفت و هم از پلاستیک های سنگین و لاستیک های مقاوم!

توجه داشته باشید در صورت استفاده از پوست حیوانات و یا هر نوع پوشش ضعیف دیگر، باید ابتدا به ساکن از یک تخته سنگ بزرگ در قسمت انتهایی ظرف استفاده کنید تا در اثر حرارت سنگ های کوچکی که گرم شده اند، سوراخ نشود.

 

ایمنی آشپزی در طبیعت و کمپینگ

در حالی که آشپزی در کمپینگ می‌تواند تجربه جالب و به یادماندنی باشد اما بهتر است دستورالعمل‌های ایمنی را فراموش نکنید. رعایت نکات ایمنی برای اجتناب از خطرات احتمالی ضروری است بنابراین در ادامه به برخی از نکات اولیه ایمنی در طبیعت می‌پردازیم:

• انتخاب مکان مناسب آشپزی

بهتر است مکانی را انتخاب کنید که از درختان و بوته‌ها فاصله داشته باشد. نزدیکی زیاد به درختان و ریشه‌ها می‌تواند باعث شروع آتش یا آسیب به تجهیزات آشپزی شما شود. به علاوه اگر قصد روشن کردن آتش را دارید باید بررسی کنید و مطمئن شوید که در منطقه مجاز برای ایجاد آتش هستید.

• ایمنی آتش

در صورتی که قصد دارید برای آشپزی، آتش روشن کنید بهتر است صبر کنید تا آتش کاملا روشن شود و سپس وسایل آشپزی را روی آن قرار دهید. فراموش نکنید که قبل از ترک محل باید از خاموش شدن کامل آتش مطمئن شوید، بهتر است مقدار زیادی آب برای خاموش کردن آتش استفاده کنید و در حین آشپزی نیز آب در دسترس داشته باشید.

بیشتر بخوانید: در بلاگ “راهنمای خرید چادر سفری” قصد داریم تا به صورت کاملا تخصصی راهنمایی را به شما ارائه کنیم تا بتوانید از طریق آن یک چادر مسافرتی برای برنامه های مسافرتی و کمپینگ خود تهیه کنید. بررسی می کنیم چه نکاتی در خرید یک چادر مسافرتی اهمیت دارد.

Find a safe place to light a fire

• بسته بندی لوازم پخت و پز

برای آشپزی در طبیعت شما به ابزارها و مواد اولیه زیادی نیاز خواهید داشت. سعی کنید که تمام لوازم را به خوبی بسته‌بندی کنید تا در طول مسیر آسیب نبینند. برای حفظ سلامت غذاها و نوشیدنی‌ها نیز باید آن‌ها در دمای مناسب در کول باکس نگه دارید.

• برنامه ریزی وعده‌های غذایی

مهم است که پیش از کمپینگ برای تمام وعده‌های غذایی خود برنامه ریزی کنید. تا حد امکان مواد اولیه برای آشپزی را از قبل آماده کنید به طور مثال سبزیجات را شسته و خرد کنید.

میان وعده‌ها را فراموش نکنید و تعداد افراد را نیز در نظر داشته باشید. بهتر است وعده‌های غذایی سریع و آسان در نظر داشته باشید تا نیازی به حمل تجهیزات زیاد پیدا نکنید. غذای off cook، نوعی غذای انجمادی است که آماده شدن آن نهایتا 15 دقیقه طول میکشد.

• جعبه کمک‌های اولیه

First aid box and its contents

حوادث بسیاری ممکن است در کمپینگ به خصوص در هنگام آشپزی رخ دهد، بنابراین همیشه یک جعبه کمک‌های اولیه همراه داشته باشید. به هر حال شما نمی‌دانید چه زمانی ممکن است به بانداژ یا ضدعفونی کننده احتیاج پیدا کنید.

• آگاهی از حیات وحش

توصیه می‌شود که درباره حیات وحش محلی آگاهی کسب کنید تا بتوانید از هر حادثه‌ای در این خصوص اجتناب کنید. حیوانات ممکن است به بوی غذای شما جذب شوند بنابراین سعی کنید که اقدامات احتیاطی را برای نگهداری مواد غذایی و دفع زباله‌ها انجام دهید.

Be aware of wildlife conditions before traveling

با پیروی از این نکات اولیه آشپزی در طبیعت می‌توانید از تهیه غذا در امنیت و آرامش لذت ببرید. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند که مانند یک حرفه‌ای آشپزی کنید.

بیشتر بخوانید: در بلاگ “چک لیست کوهنوردی یک روزه” قصد داریم تا لیستی از لوازم و تجهیزات واجب که باید هر کوهنوردی همراه داشته باشد را البته با توضیحات مختصر بررسی کنیم. البته این نکته را متذکر به یاد داشته باشید وسایلی که همراه خود دارید کاملاً وابسته به شرایط است.

به این محتوا امتیاز بده

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

میانگین نظرات / 5. تعداد نظردهی:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *