کمپینگ در هوای بارانی و اردو زدن در روزهای بارانی برای اکثر افراد اتفاقی نگران کننده است. اما انتخاب اینکه خیس شوید و یا از آن لذت ببرید، با خودتان است. هیچکس دوست ندارد که هنگام برنامه ریزی برای گردش، باران ببارد و مجبور شود به خاطر باران، اردو را لغو یا دوباره برنامه ریزی کند.
باران ناگهانی در گردش
باران آن قدر هم بد نیست. آیا تا به حال به صدای برخورد قطرات باران به چادر و یا بوی خوش باران، توجه کرده اید؟ تصور کنید که داخل چادر هستید و به تماشای باران می نشینید و یک فنجان چای یا قهوه ی داغ می نوشید. این حس می تواند بسیار لذت بخش باشد. اما باز هم این این تمامِ ماجرا نیست. این حس شب ها بسیار لذت بخش تر هم می شود. بیایید به تماشای ابر ها بنشینیم و از تجربه ی اردو زیر باران لذت ببریم.
حتی اگر هر روز هوا آفتابی پیش بینی شود هم در زمان کمپ زدن در طبیعت شما باید برای بارش باران آماده باشید. همیشه امکان بارش باران وجود دارد، به خصوص اگر قصد دارید به کوهستان بروید. بنابراین با برداشتن وسایل مناسب باید برای چنین شرایطی آماده باشید:
• یک چادر ضد آب (دارای سر هیدرواستاتیک حداقل 2000) یا کاور ضد آب و طناب
• ژاکت ضد آب
• شلوار ضد آب
• کاور ضد آب برای کوله پشتی
• کیسهی ضد آب برای بسته بندی مواد غذایی
• چراغ قوه ضد آب
• غذاهایی که بدون نیاز به پخت و پز قابل مصرف هستند
• کفشهای مناسب هوای بارانی
• جوراب اضافه، ترجیحا جورابهای پشمی یا جوراب معمولی که زود خشک میشود
قوانین کمپینگ بارانی
اولین قانون کمپینگ بارانی این است که چادر را خیلی نزدیک به درختان برپا نکنید. چون احتمال بروز طوفان و خطر شکستن شاخه های درختان وجود دارد و همینطور تا ساعت ها پس از باران قطرات باران روی شما می چکد.
روی سطح سخت و با نفوذپذیری کم( مثل سکوهای چوبی) چادر نزنید. جایی را مشخص کنید که کمی شیب داشته باشد. مکان های با شیب زیاد ، آبراه ها، چاله ها هنگام بارندگی خطرناک هستند و باعث می شوند چادر شما آب بگیرد.
مراقب سنگ ها باشید
کمپینگ در باران در مناطق سنگی و پراز صخره خطرناکتر است. سنگهای خیس خیلی لیز هستند و علف هانیز باعث لیزتر شدن آنها میشوند. ترجیحا هنگام باران از روی سنگها عبور نکنید ولی اگر مجبورید حتما از زانوها و مچ هایتان مواظبت کنید و از چوب های دستی کمک بگیرید.
صاعقه را جدی بگیرید.
اگر داخل آب یا قایق هستید حتما بیرون بیایید. اگر روی زمین هستید دنبال نقطه ای امن باشید که درجای بلندی نباشد. زیر شاخه های بزرگ و سنگین پناه نگیرید.
وسایل خیس را در هوای آزاد بگذارید.
اگر در طول کمپینگ به باران خوردید احتمالا وسایلتان را همانطور که کمی خیس هستند بسته بندی میکنید. از لباس گرفته تا چادر و کفش، خیلی مهم است که بلافاصله بعد از سفر آنها را در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند.
اگر حین پیاده روی و یافتن محل مناسبی برای کمپ زدن ، زیر باران خیس شده اید ؛ بهتر است ابتدا لباس خود را تعویض کنید . در ادامه باید به فکر خشک کردن لباس های خیستان بیفتید . می توان زیر سایبانی که علم کرده اید ؛ روی شاخه های درختان تنومند با طناب یا هر وسیله ی دیگر آویزی برای پهن کردن لباس هایتان درست کنید تا هنگام خشک و یا کمی از درجه ی رطوبت آن ها کاسته شود.
هوای بارانی و خوردن خوراکی های مفید و دلچسب
در هوای بارانی و سرد به خصوص که زمان زیادی را به پیاده روی در طبیعت پرداخته اید ؛ ابتدا به ساکن نوشیدن یک نوشیدنی داغ ، روح و جان شما را جلا می بخشد . همراه داشتن یک فلاکس آب جوش و خوردن چای ، قهوه نسکافه و یا یک هات چاکلت داغ حسی خارق العاده را زیر باران برای شما تداعی می کند . حتی می توان با برپا کردن سایبان، آتشی را فراهم کرد و در کتری آب جوش تهیه کرد و نوشیدنی های داغ خود را آماده کنید .
منتظر نظر شما هستیم